Drinkwater in het nieuws

Waterleiding Betondorp beschadigd: bewoners moeten drinkwater eerst koken

Hoe staat het nu eigenlijk met de kwaliteit van ons kraanwater?

FilteredWater4u volgt het nieuws met betrekking tot de kwaliteit van ons drinkwater op de voet. Over het algemeen wordt het kraanwater in ons land als goed beschouwd. Voor de oplettende lezer van alle publicaties over drinkwater is dat geen vanzelfsprekendheid meer. Telkens duiken er nieuwe problemen op op het gebied van drinkwater, maar telkens blijft de boodschap van de officiële instanties: “er is niets om zich zorgen over te maken”. Dat is een geruststellende gedachte, toch? Lees vooral zelf de berichten en trek uw eigen conclusies. Bij FilteredWater4u vindt u een oplossing voor het waterprobleem, waarmee u in korte tijd weer gewoon water uit de kraan – na gebruik van onze filters – kunt drinken.

Houd het nieuws dat wij voor u verzamelen in de gaten en heeft u vragen bel ons.

– FilteredWater4u.nl

 

Bericht AT5 van 28 januari 2020

Waterleiding Betondorp beschadigd: bewoners moeten drinkwater eerst koken

28 januari 2020, 19.44 uur · Aangepast 28 januari 2020, 21.02 uur · Door Redactie

Door een beschadiging van de waterleiding in Betondorp is het drinkwater van enkele tientallen huishoudens mogelijk vervuild geraakt. Waternet adviseert bewoners in de omgeving om voor de zekerheid het water eerst drie minuten te koken. 

De bewoners hebben hierover een brief van Waternet gekregen. Het advies om het drinkwater eerst te koken, geldt tot de resultaten van de watertesten binnen zijn. Dat zal binnen enkele dagen gebeuren, geeft een woordvoerder aan. Ook dan zullen bewoners hierover geïnformeerd worden.

Grondwerkzaamheden

De waterleiding is beschadigd geraakt bij grondwerkzaamheden in de buurt. ‘Enkele straten rondom het Zuivelplein zijn getroffen’, zegt een woordvoerder. ‘We weten niet of er daadwerkelijk vervuiling in het drinkwater is gekomen. Daarom geven we een kookadvies om het zekere voor het onzekere te nemen.’

Geadviseerd wordt om een pan of een fluitketel te gebruiken en geen waterkoker. Een waterkoker gaat meestal vanzelf uit als het water kookt. Na drie minuten doorkoken zijn alle bacteriën en virussen die mogelijk in het water zitten, gedood.

Waternet geeft aan dat bewoners wel zonder zorgen kunnen douchen of de afwas kunnen doen. Volgens de woordvoerder komen dit soort incidenten sporadisch voor.

Meer lezen over dit gezondheidsrisico?:

https://www.at5.nl/artikelen/199737/waterleidingbetondorpbeschadigdbewonersmoetendrinkwatereerstkoken

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *