Recepten

Recepten waterdrankjes

FilteredWater4u.nl

RECEPTEN WATERDRANKJES

Volgens de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) kiest de Nederlandse consument steeds vaker voor bron- en mineraalwater, al dan niet met een smaakje. De markt is daar uiteraard gelijk op ingesprongen en het aanbod waterdrankjes in de winkels is sterk toegenomen. Het gemak dient de mens, maar wel tegen een flinke prijs.

Het is het overwegen waard om zelf een heerlijk waterdrankje te maken. Wij bieden uw in deze rubriek een aantal recepten aan om van “gewoon” water een heerlijk drankje te maken. Een ding is zeker, als u het waterdrankje maakt met door onze waterfilters gezuiverd water is de smaak echt veel beter!

Veel plezier met het maken – en vooral opdrinken – van uw eigengemaakte waterdrankje. En vergeet niet: de portemonnee blijft gewoon gevuld.

lRECEPT:  Zelf ijsthee maken van verse munt in 3 stappen

Zelf gezonde ijsthee maken is zo eenvoudig en het is ook nog gezond en heerlijk verkoelend om te drinken doorheen de dag. We hebben al heel wat variaties geprobeerd, maar deze versie met verse munt is zeker één van de favorieten als het echt warm is buiten. Verse munt groeit hier ook volop, dus daar hebben we nooit gebrek aan 🙂, anders vindt je het vast wel bij de groenteman of supermarkt.

Stap 1. Verwarm in een pannetje of kookpot een ruime hoeveelheid water (zeker een liter) tot het kookt en zet dan het vuur uit.

Stap 2. Dan neem je de verse muntblaadjes én steeltjes. In de steeltjes zit nog meer aroma en smaak, dus deze mogen er ook bij. Wees niet te zuinig want ijsthee mag echt wel sterker zijn dan warme thee. Wacht tot het hete water is afgekoeld.

Je kan ook nog enkele blaadjes apart houden om achteraf bij het serveren in je glas erbij te doen. Dan ziet het er nog net iets frisser uit.

Stap 3. Daarna aanlengen met extra (koud) water en het mengsel – met wat verse muntblaadjes – overgieten in een grote kan/karaf. Serveren in een mooi glas, eventueel met een paar muntblaadjes en genieten maar.

Lees het artikel in De Telegraaf: Consument lest dorst met golf van nieuwe watersmaakjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *