Recepten

Recepten waterdrankjes

FilteredWater4u.nl

RECEPTEN WATERDRANKJES

Volgens de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) kiest de Nederlandse consument steeds vaker voor bron- en mineraalwater, al dan niet met een smaakje. De markt is daar uiteraard gelijk op ingesprongen en het aanbod waterdrankjes in de winkels is sterk toegenomen. Het gemak dient de mens, maar wel tegen een flinke prijs.

Het is het overwegen waard om zelf een heerlijk waterdrankje te maken. Wij bieden uw in deze rubriek een aantal recepten aan om van “gewoon” water een heerlijk drankje te maken. Een ding is zeker, als u het waterdrankje maakt met door onze waterfilters gezuiverd water is de smaak echt veel beter!

Veel plezier met het maken – en vooral opdrinken – van uw eigengemaakte waterdrankje. En vergeet niet: de portemonnee blijft gewoon gevuld.

RECEPT| Afvallen met limonade van gember, komkommer en munt

Dit recept zal je echt helpen om de extra zomerkilootjes te laten verdwijnen. In een paar stappen maak je 2 liter van dit heerlijke drankje en kom je al drinkend van jouw zomerbuikje af. Heel eenvoudig te maken en zeer effectief.

Benodigdheden:

  • 2 liter gezuiverd water – gebruik onze waterfilter om zuiver water te maken
  • 1 citroen
  • ongeveer 2 eetlepels gemalen gember
  • 10-12 muntblaadjes
  • 1 komkommer

Stap 1 – Doe de muntblaadjes in een kopje en voeg hier kokend water aan toe. Laat dit 5-7 minuten doorkoken en dan laten afkoelen.

Stap 2 – Pers de citroen uit en voeg dit bij de muntthee

Stap 3 – Schil de komkommer, verwijder de pitten en pureer het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de muntthee en citroensap

Stap 4 – Voeg 1,5 liter gezuiverd water aan het mengsel toe en voeg ten slotte de eetlepels gemalen gember toe. Goed doorroeren en daarna een een 2 liter kan in de koelkast plaatsen. Het waterdrankje is gereed om te gebruiken.

Om het gewenste effect te bereiken neem je bij voorkeur een glaasje van dit drankje na elke maaltijd. De ingrediënten van dit drankje zullen hun werk doen en zorgen voor bevordering van de spijsvertering. De toegevoegde gember stimuleert de werking van het maag- en darmkanaal en zorgt er tevens voor dat er minder gasvorming plaatsvindt. De munt en de komkommer kalmeren uw spijsverteringskanaal en zorgen voor een ongestoord functioneren van dit simpele, maar oh zo lekker waterdrankje. Veel succes!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *