Informatie

Wij drinken graag water en weten ook wel hoe belangrijk water is voor ons eigen lichaam en gezondheid. Het menselijk lichaam bestaan voor 60 procent uit water, onze hersenen maar liefst 75 procent en ons bloed voor 83 procent. Het lichaam gebruikt dus water, maar is niet in staat water op te slaan. Wij verliezen dagelijks water via urine, ontlasting, zweet en onze adem. Dat water moet continu aangevuld worden. De dagelijkse hoeveelheid water om het waterverlies te compenseren is onder andere afhankelijk van het klimaat, de mate van fysieke activiteit, de werkzaamheden die u verricht en – uiteraard – de algehele gezondheid van uw lichaam. De meeste mensen vullen de waterbehoefte aan via kraanwater of flessen water.

Nederlands kraanwater

Het drinken van water uit flessen is onnodig duur en zonder het te beseffen drinkt u water dat niet zonder meer over de benodigde voedingstoffen beschikt. Het kraanwater in Nederland is nog steeds van goede kwaliteit en in principe veilig om te gebruiken. Het kan wel zo zijn dat puur vanwege de plek waar u woont, het kraanwater minder schoon is dan u zou verwachten. Uw leverancier doet er natuurlijk alles aan om het water te ontdoen van kwalijke stoffen, maar heeft steeds meer moeite om dat voor elkaar te krijgen. De media doen regelmatig verslag van de problemen waarmee de Nederlandse waterbedrijven mee te kampen hebben. Gelukkig blijft in de meeste gevallen de hoeveelheid schadelijke stoffen in uw drinkwater beneden de strenge normen. Maar wie stelt die normen nu eigenlijk vast en in hoeverre kunt u als consument nu weten of die normen voor uw specifieke situatie wel de juiste zijn?

In dit segment van onze website zorgen wij ervoor dat u altijd toegang heeft tot informatie/publicaties over drinkwater en kunt u zelf bepalen wat voor u van belang is.

Het belang van (schoon) water voor het lichaam

Het lijkt zo voor de hand te liggen dat het drinken van water gezond is voor ons lichaam. De adviezen vanuit de gezondheidszorg zijn overduidelijk: zorg voor voldoende opname van water en drink per dag gemiddeld 2-2,5 liter water. Nog beter, drink ten minste elke 2-3 uur om het lichaam in goede conditie te houden.

Zonder water in ons bloed en speeksel zou ons lichaam niet in staat zijn om te functioneren. Het water in ons lichaam helpt ons om de lichaamstemperatuur te bewaken en zorgt ervoor dat de vloeistoffen die nodig zijn om onze gewrichten soepel te houden voldoende aanwezig zijn.

Uitdroging van het lichaam door onvoldoende drinken, maar ook door het verlies van vocht door warmte en/of veel beweging kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden.

Schoon drinkwater

Water zorgt ervoor dat het voedsel dat wij eten kan worden afgevoerd via ons maag- en darmstelsel. Het water lost vaste voedingselementen op en zorgt voor een zachte ontlasting. Onvoldoende water kan leiden tot verstopping en een oorzaak vormen voor problemen met de spijsvertering.

Water is noodzakelijk voor onze huid, zonder voldoende water droogt de huid uit en ontstaan er allerlei huidaandoeningen.

Het lichaam is het meest gebaat bij het drinken van schoon water, water dat is ontdaan van de meeste afvalstoffen. Om dat te bereiken kunt u het beste kiezen voor een van onze waterfilters. Onze waterfilters hebben één eigenschap gemeen, zij zuiveren het water en zorgen ervoor dat bijna alle schadelijke stoffen uit het kraanwater worden verwijderd. Wat u daarna drinkt is schoon en gezond water waar uw lichaam bij is gebaat.

Gezondheidsklachten

Uitdroging van het lichaam door onvoldoende drinken, maar ook door het verlies van vocht door warmte en/of veel beweging kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden.

De meeste bekende klachten zijn:

 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Concentratieverlies
 • Duizeligheid
 • Vertraagd reactievermogen
 • Droge mond, keel, en/of lippen
 • Verminderd uithoudingsvermogen
 • Slechter zicht door uitdroging van de ogen
 • Schrale huid
 • Donkere en vaak ruikende urine

Meer serieuze klachten kunnen ontstaan door een tekort aan water als gevolg van overgeven of diarree, waarbij te denken valt aan:

 • Verstopping
 • Infecties aan de urinewegen
 • Nierstenen
 • Etc.

Wat doen onze waterfilters?

Onze waterfilters beschikken allemaal voor multifunctionele filters.

In de Aqualine waterfilters vindt u altijd een keramisch filter om de eerste vorm van vervuiling, bestaande uit onopgeloste stoffen zoals micro plastics, calcium en magnesium, uit het kraanwater te halen.

In de tweede fase maken wij gebruik van een meerstappenfilter, bestaande uit actief koolstof, magnesiumballetjes en bio keramisch balletjes. De meerstappenfilter zorgt ervoor dat alle nog in het water aanwezige stoffen nagenoeg geheel worden verwijderd. In deze fase worden voor u schadelijke stoffen zoals medicijnresten, hormonen, GenX, zware metalen, pesticiden, bestrijdingsmiddelen, chloor en chemicaliën voor 99,9% uit het water gefilterd.

Tijdens stappen 1 en 2 worden ook een aantal goede stoffen – mineralen – verwijderd. Om deze voor uw lichaam gunstige mineralen alsnog in het gefilterde water te krijgen, wordt in de watertank mineraalstenen geplaatst. Deze stenen geven 18 voor het lichaam belangrijke mineralen af en zorgen dat deze in het door u getapte water aanwezig zijn.

Een neutrale PH-waarde

Een belangrijke eigenschap van water wordt gevormd door de pH-waarde. Het water uit de kraan heeft – afhankelijk van de provincie waar u woont – een neutrale pH-waarde. Dat is belangrijk voor het lichaam en zorgt ervoor dat de zuurgraad van uw lichaam op niveau blijft. Voor bepaalde groepen mensen is het drinken van water met een verhoogde pH-waarde extra waardevol. Om dit te bereiken kunt u in de watertank een pH-ring plaatsen, welke de pH-waarde van het water gemiddeld met 1,5 verhoogt. Dit water, in de wetenschap basisch of alkalisch water genoemd, wordt al vele jaren gebruikt door topsporters om het lichaam na langdurige inspanning – verzuring – sneller te laten herstellen, maar ook buiten de sport is het drinken van alkalisch water aanbevolen.

Als laatste stap in het filtratieproces zorgt het tapkraantje ervoor dat het water wordt gevitaliseerd. Dit betekent eigenlijk dat het water makkelijker drinkbaar wordt, omdat de structuur van het water door het tapkraantje wordt veranderd. Klinkt ingewikkeld, maar bij het drinken proeft u gelijk wat wij bedoelen. Gevitaliseerd water voegt energie toe aan uw lichaam, het kost geen enkele moeite om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid water te drinken.

Blog