Gezondheid

Hoe schoon is het drinkwater in Nederland?

Drinkwater komt in Nederland vooral uit de kraan, maar een toenemend aantal mensen drinkt water uit (plastic) flessen en/of kartons. Dat snappen we heel goed, maar hoe logisch is die keuze nu eigenlijk?

Het kraanwater in Nederland is feitelijk meer geschikt voor ons lichaam dan water uit flessen/pakken/watertanks. Ondanks de reclamecampagnes met vaak prachtige beelden van rivieren en waterbronnen, is de samenstelling van flessenwater niet altijd optimaal. Wanneer heeft u voor het laatst het etiket op een fles water goed gelezen? Heeft u de informatie begrepen en weet u waar u op moet letten?

Helaas bevat ook ons kraanwater nog een bepaalde hoeveelheid onzuiverheden. Hierbij valt te denken aan medicijnresten, hormonen, bestrijdingsmiddelen, zware metalen – zoals lood – en chemicaliën. De waterleidingbedrijven doen er alles aan om de hoeveelheid van deze onzuiverheden uit het kraanwater te halen, maar zien dat het – ook in Nederland – steeds moeilijker wordt om de toenemende concentratie onzuiverheden voldoende te verwerken. Voor een gezond mens is het drinken van kraanwater gewoon gezond en veel beter dan het drinken van flessen bronwater of mineraalwater.

De laatste tijd verschijnen er ook steeds meer berichten over de aanwezigheid van het Covid-19 in het rioolwater. Daarmee zit het virus nog niet in uw kraanwater, de waterleidingbedrijven doen er alles aan om eventueel aanwezige virusdeeltjes te verwijderen. Volgens het RIVM lukt dat nog goed. Wilt u zeker zijn dat het water dat u drinkt geen minuscule restdeeltjes bevat van het Covid-19 virus of een van de andere in het water voorkomende afvalstoffen, dan loont het om u te oriënteren in het aanbod van waterfilters.

Wij geloven in de werking van onze Aqualine filters, deze zijn inmiddels zo vaak getest dat wij deze met een gerust hart aanbieden. Dat geldt overigens ook voor de selectie inbouwfilters, deze doen hun werk wellicht nog iets beter dan de tafelmodellen. Bezoek onze site en zie of het iets voor u is. Bent u een fervent waterdrinker uit de fles of het karton, met onze waterfilters heeft u minstens dezelfde kwaliteit, maar tegen een veel lagere prijs per liter drinkwater.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *