Drinkwater in het nieuws

Hoe gevaarlijk is lood in je drinkwater?

Hoe staat het nu eigenlijk met de kwaliteit van ons kraanwater?

FilteredWater4u volgt het nieuws met betrekking tot de kwaliteit van ons drinkwater op de voet. Over het algemeen wordt het kraanwater in ons land als goed beschouwd. Voor de oplettende lezer van alle publicaties over drinkwater is dat geen vanzelfsprekendheid meer. Telkens duiken er nieuwe problemen op op het gebied van drinkwater, maar telkens blijft de boodschap van de officiële instanties: “er is niets om zich zorgen over te maken”. Dat is een geruststellende gedachte, toch? Lees vooral zelf de berichten en trek uw eigen conclusies. Bij FilteredWater4u vindt u een oplossing voor het waterprobleem, waarmee u in korte tijd weer gewoon water uit de kraan – na gebruik van onze filters – kunt drinken.

Houd het nieuws dat wij voor u verzamelen in de gaten en heeft u vragen bel ons.

– FilteredWater4u.nl

 

Bericht uit het Algemeen Dagblad van 8 februari 2020

Hoe gevaarlijk is lood in je drinkwater?

Als kinderen en baby’s teveel lood binnenkrijgen kan dit, omdat hun hersenen nog niet volledig zijn ontwikkelt, effect hebben op de intelligentie van deze kinderen

Is lood in je drinkwater gevaarlijk?

Nienke sluis, Advisieur Milieu en Gezondheid bij de GGD

Voor kinderen tot en met 7 jaar en ongeboren baby’s wel.

,,Als kinderen en baby’s te veel lood binnenkrijgen kan dit, omdat hun hersenen nog niet volledig zijn ontwikkelt, effect hebben op de intelligentie van deze kinderen”, aldus Nienke Sluis, adviseur Milieu en Gezondheid van de GGD regio Utrecht.

,,Deze gezondheidsrisico’s hebben een grotere kans te ontstaan als het water gedurende een langere termijn wordt gedronken. Er is niet met terugwerkende kracht vast te stellen wat het effect hiervan is geweest. De hoeveelheid lood in het bloed geeft alleen de blootstelling van de afgelopen vier á vijf weken weer, maar zelfs met die cijfers kun je vervolgens niet zeggen wat de schade uiteindelijk zal zijn.”

Voor volwassenen is de kans op schade minder groot. ,,Zij hebben een verhoogde kans op nierziekten en een hogere bloeddruk. Die kans is er alleen bij een dagelijkse inname van tenminste twee liter water met lood.’’

Waar kun je aan herkennen dat je ‘loodwater’ hebt gedronken?

Sluis: ,,Dat kun je niet merken. Als iemand in het verleden water uit loden leidingen heeft gedronken, is daar nu niets meer aan te doen. Het belangrijkste is dat het wordt voorkomen door alle loden leidingen te vervangen.”

Lees meer over dit gezondheidsrisico:  

https://www.ad.nl/utrecht/hoegevaarlijkisloodinjedrinkwaterviervragenoverdeloodkwestiebijscholeninutrecht~ab890cdb/

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *