Gezondheid, Recepten

De kracht van rijstwater

FilteredWater4u.nl

Iedereen weet inmiddels wel dat het drinken van water noodzakelijk is voor een gezond leven. Ons lichaam kan niet goed functioneren bij een tekort aan water. Daarnaast kan het drinken van water helpen me het voorkomen en of verhelpen van allerlei ongemakken. Een van die geheime krachtdrankjes is rijstwater.

De kracht van rijstwater

Rijstwater bevat onverwachte voedingstoffen voor het lichaam en is – zeker als u toch rijst wilt maken – zeer eenvoudig te maken. Rijstwater zit boordevol koolhydraten, wat betekent dat het de hele dag veel energie zal bieden. Het menselijk lichaam verlangt naar koolhydraten voor elektriciteit, dus een glas rijstwater in de ochtend is het aangename begin van de dag. Rijstwater is goed voor veel gezondheidsklachten, o.a. voor:

Stoelgang

Rijstwater is rijk aan vezels, een belangrijk ingrediënt voor dagelijkse stoelgang. Het zetmeel in rijstwater stimuleert de ontwikkeling van gunstige micro-organismen in de maag.

Uitdroging

Tijdens warme dagen en bij fysieke inspanning verliest het lichaam water. Rijstwater is het beste drankje om uitdroging en verlies van vitamines te voorkomen. Drink daarom af en toe rijstwater en vooral in de zomer. 

Herstellen na koorts

Rijstwater wordt vaak gebruikt als een kruidengeneesmiddel tegen koorts, omdat het verloren voedingsstoffen en vochtverlies herstelt. Rijstwater stimuleert uw afweerstelsel en versnelt het herstel.

Hulpmiddel bij diarree

Rijstwater blijkt een prima huiselijk antwoord te zijn voor de behandeling van diarree. U moet bovendien begrijpen dat het absoluut veilig is voor jongeren, zelfs pasgeborenen, die extra vatbaar zijn voor maagklachten. Een actuele blik heeft uitgewezen dat rijstwater de tekenen van diarree bij peuters effectief kan verlichten

 Wondermiddel?

In de literatuur worden nog veel meer gezonde eigenschappen aan rijstwater toegedicht. In hoeverre dat allemaal wetenschappelijk klopt, weten wij ook niet. Bij zeer regelmatig gebruik van rijstwater zou het lichaam beter beschermd worden tegen meer ernstige ziektes, maar ook een bescherming bieden tegen Alzheimer. Te mooi om waar te zijn? Geen idee, maar één ding staat vast, het drinken van rijstwater heeft eigenlijk geen enkel negatief bijeffect, dus ……

Hoe maak je rijstwater? Heel eenvoudig!

Stap 1. Breng water aan de kook en voeg de benodigde hoeveelheid rijst toe. Kook de rijst volgens het recept.

Stap 2. Nadat de rijst is gekookt, hoef je alleen nog maar het rijstwater af te gieten en op te vangen in een glas of maatbeker.

Stap 3. Laat het rijstwater afkoelen en drink elke ochtend een glaasje. Het rijstwater doet de rest!

Rijstwater: zo gemaakt, en zo gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *